20 Ağustos 2015 Perşembe

Annemin Köy Usulü Kete Tarifi

Annemin Köy Usulü Kete Tarifi

 Annemin Köy Usulü Kete Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 ölçü un ve alabildiği kadar süt ve
  • Göz kararı bitkisel teneke vite yağı
  • Tuz ve maya

Annemin Köy Usulü Kete Tarifi'nin Yapılışı

Slm bayanlar annem bunu bu akşam yaptı ben çok seviyorum ağızda dağılıyor resmen kurabiye gibidir, kahvaltıda süper gider yoğurtla beraber öncelikle büyük bir kaba unu alıyoruz, sonra erimiş teneke yağ ekle ve tuz maya süt yavaş yavaş ekleyip hamuru hazırlıyoruz ve yumuşak bir hamur hazırlayıp üzerine bir şey koyup dinlendirmeye bırakıyoruz, hamur puf puf olduğunda ve şiştiğinde hazırdır ,demek tepsimize vite yağı ile yağlanıyoruz sonra hamurumuzdan parça koparıp yuvarlak şekil ver kalın olmasın ince veya yuvarlak olsun resimdeki gibi üzerine de yumurta sarımızı sürüp isteğe göre şekil veriyoruz ve önceden ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder