20 Ağustos 2015 Perşembe

Islak Kek


Islak Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kakao
  • 1 paket çikolata sosu
  • 4 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Yeteri kadar un

Islak Kek Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır ardından sıvı yağ süt eklenir tekrar çırpılır. İki paket kakao ve çikolata sos karışıma eklenir hepsi güzelce çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma vanilya ve kabartma tozu azar azar un eklenir çırpılır. Ne çok cıvık nede çok katı olması kek hamuru kıvamında olsun önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Pişen kekikimizi fırın dan alıp üzerine kürdan batırıyoruz her yerine sıcak olan kekimize ayırmış olduğumuz sosu döküyoruz soğuyunca Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder