20 Ağustos 2015 Perşembe

Yumuşacık Pastane Açması

Yumuşacık Pastane Açması

 Yumuşacık Pastane Açması Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket yaş maya (42 gram )
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 6, 5 tatlı kaşığı şeker
  • 2, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7, 5 – 8’e yakın su bardağı un (hamurunuza göre bakın yine de biraz ele yapışan, yumuşak bir hamur olması lazım. )
İçine Sürmek İçin:
  • 65 gram kadar yumuşak margarin veya tereyağ
Üzerine :
  • Yumurta sarısı (1 tanesi biraz az geliyor hepsinin üzerine büyük boy kullanın yumurtayı. )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Pastane Açması Tarifi'nin Yapılışı

Bugün sizlere yumuşacık, mükemmel bir pastane açması tarifi vereceğim :) Bu tarifi kesinlikle ama kesinlikle denemelisiniz :) İsterseniz hamurun yarım ölçüsünü de yapabilirsiniz. Benim bu ölçüyle orta boy yaklaşık 20 tane açmam oldu. Ama çabuk bitiyor ve insanın yedikçe yiyesi geliyor :) Buyrun tarife.
Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba (büyük kap kullanın çok şişiyor. ) mayayı parçalıyoruz ve üzerine yumurta akı, sıvı yağ, şekeri koyuyoruz. Ardından üzerine ılık su ve sütü de ekliyoruz ve maya ile şeker eriyene kadar elimizle güzelce karıştırıyoruz. Üzerine 1-2 bardak un ekledikten sonra tuzunu da atıyoruz ve biraz ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz. Hamurun kıvamı önemli, çok sert olmayacak hafif ele yapışacak. Sonra streçleyip üzerini örtüyle sardıktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz olunca istediğiniz büyüklüğe göre bezelere ayırıyoruz ve bir tanesini alıp unlanmış zeminde yuvarlak açıyoruz. Her tarafına yumuşak margarin sürüyoruz ve çok sıkmadan rulo yapıyoruz. Ruloyu burduktan sonra birleştiriyoruz ve yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye diziyoruz. Hepsini böyle yaptıktan sonra yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Derecesini veremeyeceğim kendi fırınınıza göre ayarlarsınız. Açmalarımız olunca tercihen ılık şekilde servis yapıyoruz. İşte harika açmalarımız hazıır :)
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :) Bu tarifi sakın kaçırmayın :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder