20 Ağustos 2015 Perşembe

Chocofall Kek


Chocofall Kek Tarifi'nin Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı süt (bir su bardağından az)
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ (bir su bardağından az)
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 3 Yemek kaşığı hindistan cevizi(tercihe bağlı)
  • 2 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • Un (aldığı kadar)
Sosu:
  • 1 büyük tablet fındıklı çikolata

Chocofall Kek Tarifi'nin Yapılışı

Şeker ve yumurtalar beyaz köpük oluncaya kadar iyice çırpılır daha sonra sıvı malzemeler ve kakao ekleyip iyice çırpın.
Unu eleyerek koyarsaniz kekiniz daha kabarık olacaktır. Onun üzerine kabartma tozunu ve vanilini döküp çırpın.
Kalıbı margarinle yağladıktan sonra kek hamurunu dökün ve 175 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika pişirin.
Kekinizi kalıptan kolay çıkarmak için ıslak bezin üstüne koyabilirsiniz.
Eğer süt ve yağı 3/4 su bardağı yerine 1’er dolu bardak koyarsaniz kekinizin yarısı kalıpta kalabilir, bu ölçüler standart kek kalıbına göre ayarladım.
Kekiniz soğurken bir büyük cezveye su doldurun ve kaynarken suyun içine çikolatanızı küçük parçalara böldüğünüz, ve 1 yemek kaşığı süt eklediginiz küçük cezveyi koyunç
Çikolata ateşe temas etmeden kaynar suyun içindeki cezvede erisin. Tatlı kaşığı yardımıyla sos kıvamı alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.
Daha sonra soğuyan kekinizin üzerine çikolata sosunuzu gezdirin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder